søndag 2. januar 2011

Nytt år, nye muligheter

Godt nytt år alle sammen!

Håper dere har hatt en fin juletid, men masse god mat og hvile. Jeg er for tiden hjemme i Oslo på juleferie. Det har ikke blitt så mye strikking i jula som jeg skulle ønske. Det blir skjelden det når jeg er på besøk. Vet ikke hvorfor, men jeg klarer liksom ikke å kose meg så mye med strikketøyet som når jeg er hjemme. Men litt har det nå blitt da.

Jeg har funnet ut at mitt eneste nyttårsforsett er at jeg i år skal lage opp en del småtterier som jeg kan legge i en eske, og ha til årets bursdager, barnefødsler og julegaver. ;) Har lest rundt på blogger at det er flere som gjør dette, og det er jo bare kjempe lurt! Jeg er ekspert på å sette meg ned i siste liten og strikke, og det er jo bare stressende og veldig lite kos. Men jeg strikker jo hele tiden.. Så da istede for å gi bort alt jeg lager, så kan jeg legge det i gave-esken.:)

Jeg slenger på en liten julegave..
Her er en hals som jeg strikket til lillesøsteren min til jul. Skulle gjerne hatt et bilde av henne med den på også da, men det får komme senere. Hun ønsket seg en liten nett hals som hun kunne bruke både inne og ute, for å holde stemmebåndene varme. Hun går på drama linje på vgs og driver også med drama, sang og dans hele døgnet ellers, så da er det jo lurt å ta vare på stemmen. ;)

Garn: 1 nøste Faerytale
Pinne: 4,5 mm
Mønster: Legg opp 120 m (eller ønsket antall), strikk 6 runder 2r,2vr og strikk glattstrikkså langt du vil, og avslutt med 6 runder 2r,2vr. Jeg har pyntet med to perlemor knapper. Syns det gjorde seg litt.

Jeg strikket også en hals i hvit faerytale til tanten min, som jeg selvfølgelig glemte å ta bilde av før jeg pakket den inn. Der la jeg opp 140 m og brukte to nøster, for hun ønsket seg en større hals som hun kunne bruke som hette. Dette er jo veldig enkel strikk, og ganske kjedelig (!), men det blir jo innmari fint. ;) Jeg har laget en del sånne halser, og alle som har fått dem har ønsket seg flere..

2 kommentarer:

 1. Så mye flott du har laget...

  Jeg har også laget meg en liten gavekurv som jeg håper skal fylles opp i løpet av året med gaver til store og små....

  Trur forressten jeg må prøve Waffelluen fra pickles...

  SvarSlett
 2. Så fin den halsen var! Skikkelig delikat i hvit!

  Det er veldig kjekt med en egen gaveeske! Jeg har prøvd å være flink til det i år! Men etter jula er den tom, så nå blir det stormstrikking til bursdager som kommer på løpende bånd!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...