søndag 10. oktober 2010

Engelske scones

Jeg har tenkt på en stund at jeg skulle legge ut litt mat- og bake oppskrifter her, i tillegg til håndarbeid. Jeg er absolutt ingen kokk, heller det stikk motsatte. Hehe.. Men jeg glimter til innimellom med litt kreativitet på kjøkkenet også. Jeg syns det er veldig gøy å prøve ut nye oppskrifter og lage en egen vri, og det hender jo at det lykkes. ;)

I kveld fikk jeg for meg at jeg hadde lyst til å bake. Vi var tom for egg, så det måtte bli noe uten egg. Googla litt, og kom over denne oppskriften på engelske scones. La til litt rosiner, siden jeg er veldig glad i det. ;) Det ble veldig godt!! Ekstra godt med smør og brunost på. Mmm.. ;)

(Batteriet på kameraet er tomt, så det blir mobil bilder.)


Engelske Scones
225 (4,5 dl) hvetemel
1,5 ts salt
3 ts bakepulver
50 g margarin eller smør
1,5 dl melk (+evt litt melk til pensling)
litt rosiner/nøtter

Bland sammen mel, bakepulver og salt. Smuldre smøret i. Lag en grop i melet og hell melken i denne. Rør forsiktig til alt er blandet, men ikke mer enn nødvendig, da blir de ikke luftige. Trykk deigen ut på bordet til den er 1,5-2 cm tykk. Trykk ut små rundinger, 5 cm diameter. Pensle med melk og stek ved 230 grader i 10-15 min, til de har fått fin farge.

4 kommentarer:

 1. Se her ja!!
  Du har jammen funnet husmorgenet ditt etter at du flyttet du. Og bloggegenet :D

  Ble litt småsulten jeg nå...

  SvarSlett
 2. Hehe, ja det kan du si. ;) Har blitt veldig glad i å bake. Har tenkt så mange ganger at jeg skal ta bilde og dele oppskriften med andre. Er jo gøy for å huske selv også.
  Du burde prøve å lage disse assa. Super gode. Og det er jo ingredienser man ofte har hjemme. ;)

  SvarSlett
 3. Scones er kjempe godt. Jeg dropper rosiner jeg, er ikke så glad i tørka rosiner. Hi hi hi

  SvarSlett
 4. Hei hei!
  Ang det skjerfet: Skal prøve å få tid til å legge ut en slags oppskrift på det skjerfet på bloggen min i løpet av helgen. Hyggelig at du liker det!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...