torsdag 17. november 2011

Cupcake kjole

Etter å ha sett Wigdis sin cupcake kjole måtte jeg bare herme. Syns den var så fantastisk fin. Heldigvis fyller datteren til ei venninne av meg 2 år nå om ikke så lenge, så da hadde jeg en ypperlig mulighet til å strikke denne. ;) Tross min frykt for mønsterstrikk, satte jeg igang. Jeg valgte å bruke mini duett, for dette er et av mine absolutt favoritt garn. Kjempe godt å strikke med, og det blir et jevnt og fint resultat. Jeg måtte bruke alpakka på kirsebærene, for jeg syns ikke det var noen passende farger i mini duett.
Dette var mitt aller første møte med knuter, og det gikk jo kjempe bra. Jeg fulgte Wigdis sitt råd ang knutene (kirsebærene). Hun skriver i sin blogg: "Jeg strikker de antall masker jeg skal ha i en maske, annenhver vrang og rett. Deretter skyver jeg de over på venstre pinne igjen og strikker en omg, skyver de over på venstre og strikker ny omg. Slik fortsetter jeg til det antall omg som skal strikkes er gjort. Deretter strikkes alle maskene vrant sammen og vips så er det en fin knute. I denne oppskriften var det 3 m i en og 3 omg." (Man må også snurre tråden en gang rundt maskene, før man strikker videre, for at det skal bli en knute.)

Jeg vet flere har valgt å ikke følge oppskriften ang borden nederst på kjolen og på ermene. Jeg gjorde som det sto i oppskriften, og må si jeg ble veldig fornøyd med det! Litt morsomt med noe annet enn den vanlige vrangbord- eller rillekanten. Selvom det var et hassel å strikke den, så syns jeg det ble et supert resultat. :)


Oppskrift: Sandnes mix barn1109 (str 2 år)
Garn: Sandnes mini duett, Sandnes alpakka på kirsebærene
Pinne: 3 og 3,5 mm


Jeg gleder meg som en liten unge til å gi bort denne kjolen! 

Håper lille Linnea blir like fornøyd som meg. :)

18 kommentarer:

 1. Den ble skikkelig nydelig, skjønner godt at du gleder deg til å gi den bort:)

  SvarSlett
 2. Så koselig kjole! Tenker mottaker skal bli glad :-))

  SvarSlett
 3. Nydelig kjole i kjempefine farger ! Ååååå den likte jeg godt ! Fikk selv lyst til å strikke den.

  SvarSlett
 4. Denne kan du være fornøyd med! :) Kjempesøt var den. Imponerende resultat for å være første gangen du strikker mønster, knuter og den borden nederst. Ser ikke ut som du har gjort annet :)

  SvarSlett
 5. Det kommer stadig lekre saker av pinnene her hos deg!:-) Mønsterstrikket ser jo veldig pent ut:-) Håper du kommer over frykten!

  SvarSlett
 6. Tusen takk alle sammen. :) Det var ikke første gang med mønsterstrikk, men jeg syns liksom aldri jeg får helt teken på det. Men det er vel som med alt annet, at det blir lettere og lettere for hver gang.. Syns det er så mye knot med alle de trådene.. ;) Takk igjen for alle de fine ordene. Det varmer. :)

  SvarSlett
 7. Nydelig! Cupcakes er bare så søtt på små jenter:)

  SvarSlett
 8. Så fin så fin!! Jeg er sikker på at den lille pige bliver meget meget glad!! Mine piger ville elske den!! Sikke et smukt arbejde!!!

  SvarSlett
 9. Så koselig kjole og veldig fine farger:)

  SvarSlett
 10. Nydelig kjole!!
  Imponert over mønsterstrikk:-)

  SvarSlett
 11. Åh, utrolig fin den var da! Denne blir nok gledelig mottatt!

  SvarSlett
 12. Så fin den ble Ane! Har omsider startet jeg og, men hos meg blir det IKKE bord nederst, selv om den er kjempefin :)

  SvarSlett
 13. Helt utrolig lekker. Skjønner godt at du gleder deg til å gi den bort .-)

  SvarSlett
 14. Å for en nydelig kjole! Skjønner godt at du gleder deg til å gi bort den!

  SvarSlett
 15. Så flott kjolen din ble og borden nede ble nydelig. Skulle ikke tro at du har problemer med mønsterstrikk, for dette ble flott.
  Regner med at mottaker blir superglad for en slik kjole.

  SvarSlett
 16. Å den var lekker, fikk nesten åndenød her. Den bare må jeg få tid å lage til jenta mi før sommeren :)

  SvarSlett
 17. Kjempefin!!! Vurderer også å strikke denne, men klarer ikke helt velge hvilken garntype.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...