fredag 2. november 2012

En helt enkel Nøstebarn selekjole

Da jeg lagde denne nøstebarnjakka hadde jeg akkurat ikke nok garn, så jeg måtte kjøpe en nytt nøste. Surt! Men jeg fikk jo litt garn igjen da og brukte restene på å lage denne lille kjolen. Satset på at det skulle holde til den minste størrelsen, og det gjorde det. Det var igjen nøyaktig 1,5 m garn igjen når jeg var ferdig. Flaks

Jeg hadde helt glemt denne lille kjolen. Den har ligget i en kurv veldig lenge, og så fant jeg den her om dagen, så da tenkte jeg at jeg måtte vise den frem da. ;) Veldig enkel kjole, men søt synes jeg. :)

Denne kjolen er veldig grei å strikke, men jeg skjønner ikke helt hvorfor fellingene skal være midt på skjørtet? Er det ikke bedre å ha de i siden? Det tror jeg at jeg gjør neste gang..
Jeg har pyntet med noen lilla perlemorknapper på selene og heklet en rad fastmasker i ermåpningene og halsåpningen.

Oppskrift: Nøstebarn Selekjole (str 3 mnd)
Garn: nøstebarn 2-tråds merinoull
Pinne: 2,5mm og 3mm
Heklenål: 3mm


8 kommentarer:

 1. Så fin og enkel. I love!!!

  SvarSlett
 2. Denne er så enkel og pen! Kan brukes med utallige farger på body/strømpebukse og derfor se helt annerledes ut fra gang til gang :)

  PS! Nå måtte jeg prøve 3 ganger for å få skrevet denne kommentaren, pga den heslige kodebekreftelsen... Kjedelig! Jeg tror du kan fjerne den, uten å bli plaget med søppelpost. Jeg har ikke kodebekreftelse og får aldri spam. Bare et tips ;)

  SvarSlett
 3. Søt og enkel kjole! Helt greit det også noen gang.
  Har strikket denne selv en gang, og skal ikke se bort fra at det blir flere☺

  SvarSlett
 4. Hei Ane, måtte veie den lua du kommenterte om. Den veier bare 36 gram :)

  Og så nyyydelig den kjolen var! Så enkel og fin :)
  Flaks med garnmengden du ;)

  Klem

  SvarSlett
 5. Hihi, bare hyggelig at du spør om lua :) Ja, den var i bare en størrelse, men jeg kuttet da ut en mønster-rapport slik at jeg la opp 80 masker (ikke 90).
  Er litt usikker, men jeg tror nok at jeg har strikket vrangborden på pinne 3 og resten på 3,5. Selve lua er hvertfall strikket på pinne 3,5. Men det kan hende vrangborden også er det...Tror ikke det har så stor betydning uansett. Lua passer min Anna som er 5 år :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...