onsdag 16. mai 2012

Hexagon vognteppe :)Enda mer rester er brukt opp og det ble dette hexagon vognteppe. Er så fornøyd med alle restene jeg er blitt kvitt altså. Jeg har snart ikke mer igjen i garnlageret. Det er mange år siden det har vært så tomt. Jeg feiret med å kjøpe litt garn på Dropssalget her om dagen. Det syns jeg at jeg fortjente nå. ;) 
Jeg måtte kjøpe et nøste til med lys beige for å få fullført dette teppet også. Selvfølgelig var dette en helt annen innfarging. Den var mye lysere og kaldere i fargen. Men men.. lappe-rest-teppe er lappe-rest-teppe. Det er ikke så farlig at det er litt ulike farger..

Jeg har ønsket å strikke et slikt teppe veldig lenge, og er mer enn fornøyd altså. Det tok meg to dager å lage det, og i mine favorittfarger syns jeg det ble helt nydelig. Er det lov å si det om noe man har laget selv? ;)


OPPSKRIFT:

Heklenål: 5mm
Garn: dobbel drops alpakka
Mål(uvasket): 70cm X 52cm (=27 sekskanter)

Sekskanter:
1. 4 lm, ta sammen til en ring med 1 kjm i første lm.


2. 2 lm, 11 st, avslutt med 1 kjm i første st fra starten av omg, hent en ekstra gang, dra ut tråden og klipp av. (=12 st)

3. Ny farge: Fest tråden med 1 kjm, 2 lm+1st i samme hull, *1 lm, 2 st sammen i samme "hull" (vent med den siste gjennomtrekkingen av tråden på den første staven til den andre staven også er heklet (=3 masker på nålen), trekk så tråden gjennom alle maskene på nålen), 1 lm*, gjenta *-* 11 ganger, avslutt med 1 kjm i første stgr fra starten av omg, hent en ekstra gang, dra ut tråden og klipp av. (= 12 stavgrupper)

4. Ny farge: 2lm, 2st i samme som hull luftmaskene, *1 lm, 3 st i samme hull, 1 lm*, gjenta *-* 11 ganger, avslutt med 1 kjm i første stgr fra starten av omg, hent en ekstra gang, dra ut tråden og klipp av. (=12 stgrupper)

5. Ny farge: 4 lm, 1 fm om neste lm fra forrige omg, *3 lm, 1  fm*, gjenta *-* 10 ganger, 3 lm og avslutt med 1 kjm i første lm fra starten av omg. (=12 lmbuer)

6. Samme farge som omg 5.: 2 lm, 2 st om første lmbue, 2 lm, 3 st om samme lmbue (= 1 hjørne), *3 st om neste lmbue, 3 st om neste lmbue, 2 lm, 3 st om samme lmbue*, gjenta *-* (=6 hjørner)

Montering av sekskantene: Du kan både sy og hekle sammen sekskantene helt til slutt. Men hvis du ønsker å hekle sammen alle sekskantene etterhvert som du blir ferdig med dem gjør du dette i det du hekler siste runden på sekskanten ved å holde de mot hverandre på retten og hekle kjm fra ovensiden. Annenhver gang på den ene og den andre sekskanten. For at det ikke skal bli hull i hjørnene hekler jeg lm,kjm,lm mellom hjørnene.

Dette var vanskelig å forklare.. Håper dere skjønner hva jeg mener. Eller så finnes det mange videoer av dette rundt om på nettet

Hekle en runde rundt hele teppet med halvstaver. 2 lm på hver spiss og hopp over to m i hver side av nederhjørnet, men en halvst i skjøten/sømmen.

Avslutt med en runde krepsemasker (fm heklet i motsatt retning; fra venstre mot høyre), gjerne i en kontrastfarge. 
Denne gangen har jeg hekla inn trådene for å slippe å feste så mange tråder. Jeg er litt skeptisk til om det er festing nok, men det får tiden vise.. Jeg er festenazi! ;) Fester nok ofte mye mer enn det som er nødvendig. Jeg er bare så liv redd for at det skal gå opp. Tenk så surt!!!

Lykke til med teppehekling!  

7 kommentarer:

 1. Utrolig flott teppe i lekre farger !
  Ååååå så fint !!!

  Takk for inspirasjonen og oppskriften !
  Hm... har selv mye restegarn.. blir travelt dette her..!
  Ha en fin 17. mai.

  SvarSlett
 2. Lekkert teppe, og så rask du er :-)

  SvarSlett
 3. Så utrolig fint teppe! Syns fargene var kjempefine:) Også så godt å bli kvitt restegarnet! Prøver å bli kvitt restene selv også, men det dukker til stadighet opp noen nye prosjekter som jeg vil starte på med en gang, og det er som oftest noe som krever nytt garn... ;)

  SvarSlett
 4. Nydelig teppe! Jeg lurer noen ganger hvor alle restene kommer fra. Kjempefint å få brukt dem til noe så fint :)

  SvarSlett
 5. Klart det lov å si at man er fornøyd! Dette ble jo kjempefint!

  SvarSlett
 6. kjempefint :) Du kan helt klart si deg fornøyd med det :)

  SvarSlett
 7. Et flott teppe som du har all grunn til å være stolt av:)
  Ønsker deg en flott 17.mai!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...