søndag 27. oktober 2013

Endelig ferdig med marius jakka til min kjære.

Dette er det største prosjektet jeg har hatt så langt. Og jammen tror jeg det blir lenge til neste gang jeg går på noe sånt. Jøjje meg! Men det var verdt det, for den ble jo veldig fin om jeg kan det selv. Og samboeren min er døds fornøyd, og har bokstavelig talt bodd i den siden den ble ferdig for et par måneder siden. Hipp hurra!! :)

Jeg er veldig fornøyd med fargevalget. Føler at grått og svart er litt mer anvendelig enn rødt, hvitt og blått. Jeg ville at han skulle kunne bruke den på jobb og til vanlig uten at det skulle se ut som han skulle på skitur, liksom. 
Monteringen lot jeg noen som kan det ta seg av. Jeg har aldri gjort det før, og tanken på å skulle klippe i mitt eget strikketøy er jeg ikke helt komfortabel med. Jeg leverte den til Tjorven garn på Majorstua, for jeg hadde hørt så mye bra om hun de bruker til montering der. Jeg var litt så som så fornøyd da jeg fikk den tilbake, da det ikke var gjort helt slik jeg ba om. Bla a skulle det vært en sånn brettekant (eller hva det heter) i bunnfargen langsmed glidelåsen, men etter å ha tenkt meg om litt syns jeg faktisk den er enda finere sånn. Litt røffere liksom. Og sy jobben er det jo ikke noe å si på. Det er veldig jevnt og pent og er gjort mye bedre enn jeg kunne gjort selv ihvertfall. 

Pga litt tjukkere garn og pinner måtte jeg gjøre noen endringer. Jeg er absolutt ikke noen ekspert på slike omregninger, men jeg hadde skikkelig flaks. Den satt heldigvis som et skudd og akkurat slik han ville ha den. PUH! Jeg var livredd for at den skulle sige veldig pga garnet, men nå har han brukt den i 2 mnd og den har holdt seg veldig bra. *Bank i bordet* for at det holder seg sånn.


Mønster: Sandnes Tema 15 klassikere Modell 3 mariusjakke med hette og glidelås
Garn: Drosp Lima
Pinne: 3,5mm og 4mm

Endringer:

Fulgt maskeant til str s og lengde til str l
Bol: ca 48 cm før mønster
Erme: La opp og gjorde første økning etter str s. Fortsatte øking til en mønsterrapport mintre enn str xs (90m), men strikket lengden ca 40 cm før mønster (1 cm lengre enn str xl)

19 kommentarer:

 1. Wow, den var jammen meg fin! Vet godt at det er mye jobb med marius i herrestr, men det er liksom glemt når man ser hvor fine de blir på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, det kan jeg skrive under på. ;)

   Slett
 2. Oj det ble kjempefin! Godt jobba - det ligger mange timer bak et så stort prosjekt!

  SvarSlett
 3. Kjempefin! Og den ser jo helt perfekt ut i str. Godt jobba!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Jane. Ja, det var rimelig flaks!! Takk for råd og veiledning underveis, som alltid. :)

   Slett
 4. Det ferdige resultatet ble virkelig flott. Likte det "rolige" fargevalget.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Veldig fornøyd med fargene selv. Var redd det ville bli litt for liten kontrast med den lysegrå i mønsteret, men det funka som bare det. ;)

   Slett
 5. Så flott! Jeg holder på med en kofte til mannen min - har strikket ti cm på snart to år... Jada, den blir vel ferdig en gang den også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha høres kjent ut! :) Jeg begynte på denne i november og var knallfornøyd med å få den ferdig til høsten etter x-antall ferdigstilte prosjekter i mellomtiden. ;)

   Slett
 6. Kjempefin! Denne kan du virkelig være stolt over :) Også så gøy at han er fornøyd selv! Fulltreffer ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. :) Jeg sa akkurat til han nå "jeg angrer, jeg tar jakka selv" hehe.. Lånte den litt nå ikveld og den er kjempe god! Svaret jeg fikk var "særlig". Hehe..
   Hvorfor lager jeg bare sånt til andre og aldri til meg selv? Kanskje jeg må gjøre noe med det? Hehe..

   Slett
 7. Kjempefin! Det der var litt av en jobb ja! Skjønner godt at du er fornøyd!;)

  SvarSlett
 8. Knallfin genser! Likte fargen, fassongen og alt, den passet jo perfekt! Heldig mann...

  SvarSlett
 9. Oi oi oi så flink du e!!!Kjæmpefin :) Verkelig stort arbeid!Heldige kjæresten din!Håpe du har det bra <3 Stoooor klæm

  SvarSlett
 10. Knallflott jakka, denne står høyt på ønskelista til eldstemann ;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...