Oppskriften:
Bunn:
14-16 digistive kjeks
1/2 dl sukker
1 ts kanel
ca 100 gr margarin
Knus kjeksen helt, bland sukker, smeltet smør og kanel
Trekk en kakeform (rundform 26 cm) med bakepapir og fordel kjeksmassen i bunnen på formen.
Fyll:
2 bokser ananas/mandarin kremost
1 boks lettrømme
100 gr melis
1 ss vaniljesukker
1 pk kremfløte
2 pg sitron gele
Pisk fløten til krem
Pisk kremosten, vaniljesukker, rømme og melis sammen
Bland dette med kremen
Kok 3 dl vann og bland med den ene pakken gele, avkjøl og så bland i røra
Så slår du alt oppå kjeksbunden
Den siste gelepakken kokes som det står på pakken og avkjøles
Hell forsiktig oppå kaka. Viktig at den er helt avkjølt, ellers forsvinner geleen ned i kaka.
Kos dere!
NAM NAM!!
Hei! Fin blogg du har:) Håper å få opp en selv en vakker dag...
SvarSlettDenne kaka er en favoritt her i huset også, så jeg har et lite tips til hvordan få den ennå bedre: Jeg bruker geleen kun som dekorasjon (da smaken i seg selv ikke er særlig spennende) og heller over bare 1/3 av mengden. På den måten kommer ostesmaken mye bedre fram. Mmmmmmm:)
Takk for tips, Veronica. Men jeg får ikke nok av geleen jeg, så for min del er det jo mer jo bedre. ;) Men det er jo smak og behag det. Lykke til med oppstart av egen blogg. :) Gleder meg til å titte innom.
SvarSlettmmmmm....Den varianten skal jeg prøve!Jeg lager vanligvis med rosa gele, men den såg frisk og deilig ut!!
SvarSlettHa en fin kveld;-)
Man kan aldri få for mye ostekake.. egentlig kan bare få altfor lite! :)
SvarSlettJeg er nesten sikker på at det er den samme oppskriften jeg også bruker, og jeg kan garantere at den er himmelsk god! :)
For en fantastisk god ostekake!! Kanel og sukker i bunnen var nytt for meg, og lagde en ekstra spiss på kaken...:) Dette blir den nye oppskriften min:) TAKK:)
SvarSlettHilsen Ellen