Sider

lørdag 17. september 2011

Müsli brød og firkløverkake! NAM NAM!!

I dag har jeg bakt brød og kake. Deilig å kose seg en lørdagskveld, med skal vi danse og firkløver kake. Og spise nybakt brød til kveldsmat. Lykke! :) Dette er et av de beste brødene jeg vet! Med smør og gräddost på. Jammi!! Og så er det jo sunt. ;) Håper dere også syns det er like godt. 

Og kaken er helt himmelsk. Ikke fullt så sundt, men veldig godt! Og det er jo tross alt lørdag. ;) Oppskriften fant jeg på bloggen Gunhild i et eggeskall.   Blir absolutt ikke siste gang jeg lager denne. Nam!!

  Müslibrød:
 5 dl spelt mel
2 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
2 krm bikarbonat (natron)
1/2 ts salt 
1 dl hakkede/hele hasselnøtter 
1 dl hakket tørket frukt (kan droppes)
3 ss honning
2 revne epler
5 dl naturell yoghurt (ikke lett)

- Bland alt det tørre
- Bland yoghurt, eplene og honning sammen godt før du tar det oppi det tørre. 
- Ta bakepapir i en brødform, smør med litt smør og ta røra oppi.
- Stek ved 225 grader i 80 minutter. 
- Ta brødet ut av formen og la kjøle.


 Firkløver kake:
200 g kokesjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker
1,5 dl hvetemel
 
Glasur:
200 g firkløversjokolade
25 g smør

- Smelt smøret, rør inn sjokolade og avkjøl. 
- Skill eggene, og visp eggeplommene og sukkeret til eggedosis.
- Vend melet inn i eggedosisen.
- Visp eggehvitene stive og rør dette også forsiktig inn.
- Ha også i sjokolade-smør blandingen.
- Ta røra i en rund kakeform med bakepapir og stek på
175 grader i 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen.
- Lag glasur ved å smelte smør og sjokolade over vannbad,
og smør dette utover kaka.
 

2 kommentarer:

  1. Så kjekt!! Velkommen tilbake! Den der firkløverkaken så ultragod ut! Kanskje den må prøves ut neste helg!
    Gleder meg til å se strikkeproduksjonen din!
    :)

    SvarSlett
  2. oj oj oj. Den kaken ser farlig god ut. Måprøve å lage den til helgen. Takk for opskrift.

    SvarSlett