I dag har jeg bakt brød og kake. Deilig å kose seg en lørdagskveld, med skal vi danse og firkløver kake. Og spise nybakt brød til kveldsmat. Lykke! :) Dette er et av de beste brødene jeg vet! Med smør og gräddost på. Jammi!! Og så er det jo sunt. ;) Håper dere også syns det er like godt.
Og kaken er helt himmelsk. Ikke fullt så sundt, men veldig godt! Og det er jo tross alt lørdag. ;) Oppskriften fant jeg på bloggen Gunhild i et eggeskall. Blir absolutt ikke siste gang jeg lager denne. Nam!!
Müslibrød:
5 dl spelt mel
2 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
2 krm bikarbonat (natron)
1/2 ts salt
1 dl hakkede/hele hasselnøtter
1 dl hakket tørket frukt (kan droppes)
3 ss honning
2 revne epler
5 dl naturell yoghurt (ikke lett)
- Bland alt det tørre
- Bland yoghurt, eplene og honning sammen godt før du tar det oppi det tørre.
- Ta bakepapir i en brødform, smør med litt smør og ta røra oppi.
- Stek ved 225 grader i 80 minutter.
- Ta brødet ut av formen og la kjøle.
Firkløver kake:
200 g kokesjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker
1,5 dl hvetemel
200 g smør
4 egg
2 dl sukker
1,5 dl hvetemel
Glasur:
200 g firkløversjokolade
25 g smør
- Smelt smøret, rør inn sjokolade og avkjøl.
200 g firkløversjokolade
25 g smør
- Smelt smøret, rør inn sjokolade og avkjøl.
- Skill eggene, og visp eggeplommene og sukkeret til eggedosis.
- Vend melet inn i eggedosisen.
- Visp eggehvitene stive og rør dette også forsiktig inn.
- Ha også i sjokolade-smør blandingen.
- Ta røra i en rund kakeform med bakepapir og stek på
175 grader i 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen.
- Lag glasur ved å smelte smør og sjokolade over vannbad,
og smør dette utover kaka.
Så kjekt!! Velkommen tilbake! Den der firkløverkaken så ultragod ut! Kanskje den må prøves ut neste helg!
SvarSlettGleder meg til å se strikkeproduksjonen din!
:)
oj oj oj. Den kaken ser farlig god ut. Måprøve å lage den til helgen. Takk for opskrift.
SvarSlett