Den var både morsom og enkel og lage. Litt deilig å slippe å steke kaken syns jeg. Da kan det liksom ikke gå så galt. ;) Men, som sagt, tror jeg at jeg vil ha mer sukker neste gang. Kanskje tilogmed dobbelt så mye.
Ingredienser:
Krem:
9 pl gelatin
6 stk eggehvite
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1,5 dl vann
1/4 pose kokosmasse
Sjokoladeglasur:
60 g kokosfett
100 g lys kokoesjokolade
(2 ts bakekakao, eller en mørkere koksesjokolade hvis ønskelig)
2 stk eggeplomme
1/4 pose kokosmasse
-Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i noen minutter.
-Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du fortsetter å piske.
-Kok opp vann og trekk kjelen til side. Rør inn én og én gelatinplate til all gelatinen er oppløst. Hell den flytende gelatinen i marengsmassen. Fortsett å piske i 5 minutter til.
- Bruk spring form. Legg plastfolie over fatet før du setter på ringen. Da blir det lettere å flytte på kaken, og det setter seg ikke fast i formen. Dryss kokosmasse i formen. Fyll formen med marengsmassen.
Sett formen kjølig til den har stivnet. Ca. 2-3 timer.
(Du kan også bruke en bolle. Kle da bollen med plastfolie, og velv kaken over et fat, som er strødd med kokos, når den har stivnet.)
-Smelt sjokolade og kokosfett og rør det glatt. Jeg syns den ble litt for lys, så jeg tok oppi ca 2 ts bakekakao også. Da ble den perfekt, syns jeg) Avkjøl litt og rør inn eggeplommene. Fjern kakeringen rundt kaken eller løft den opp av bollen og fjern plasten. Bre over glasur og dryss kokosmasse over til slutt.
Jeg lot det renne litt nedover på siden.. Etter få min stivnet sjokoladen og ble akkurt som på en vanlig kokosbolle.Krem:
9 pl gelatin
6 stk eggehvite
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1,5 dl vann
1/4 pose kokosmasse
Sjokoladeglasur:
60 g kokosfett
100 g lys kokoesjokolade
(2 ts bakekakao, eller en mørkere koksesjokolade hvis ønskelig)
2 stk eggeplomme
1/4 pose kokosmasse
-Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i noen minutter.
-Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du fortsetter å piske.
-Kok opp vann og trekk kjelen til side. Rør inn én og én gelatinplate til all gelatinen er oppløst. Hell den flytende gelatinen i marengsmassen. Fortsett å piske i 5 minutter til.
- Bruk spring form. Legg plastfolie over fatet før du setter på ringen. Da blir det lettere å flytte på kaken, og det setter seg ikke fast i formen. Dryss kokosmasse i formen. Fyll formen med marengsmassen.
Sett formen kjølig til den har stivnet. Ca. 2-3 timer.
(Du kan også bruke en bolle. Kle da bollen med plastfolie, og velv kaken over et fat, som er strødd med kokos, når den har stivnet.)
-Smelt sjokolade og kokosfett og rør det glatt. Jeg syns den ble litt for lys, så jeg tok oppi ca 2 ts bakekakao også. Da ble den perfekt, syns jeg) Avkjøl litt og rør inn eggeplommene. Fjern kakeringen rundt kaken eller løft den opp av bollen og fjern plasten. Bre over glasur og dryss kokosmasse over til slutt.
Dette må jo være en perfekt 17.mai- eller barnebursdags kake..
Yummi, dette både så og hørtes skikkelig godt ut :)
SvarSlettHusmorgenet ditt har virkelig kommet frem etter at du flyttet nordover, må jeg si...
Du får snart komme hjem igjen, sånn at jeg kan få litt glede av bakverkene dine også :D
ååå fy den så god ut!!!!
SvarSlett