Sider

tirsdag 23. oktober 2012

Hjemmelaget lapskaus. NAM!


Hjemmelaget lapskaus er noe av det beste jeg vet. Og det er jo en perfekt høst middag. Jeg lager masse og fryser det ned i porsjoner. Det er så digg å ha middag lett tilgjengelig til dager man ikke har tid eller gidder å stå på kjøkkenet. ;) Det er sikker mange måter å gjøre dette på, men slik gjør jeg det (mamma og tantes oppskrift)

Ca 600 gr okse høyrygg
Ca 700 gr (ca1 liter) gulrøtter i små biter
Ca 1,5 kg (1,6 l) poteter i små terninger
Ca 1 kg (0,7 l) sellerirot i små terninger
En diger purre
ca 1 l vann
3 grønnsakbuljong terninger
salt 
pepper

Del opp kjøttet i små biter og stek det i smør
Ha kjøttet og purren i en stor kjele og ha oppi 5-6 dl vann (til det dekker kjøttet + litt til) og en grønnsaksbuljongterning
La dette putre i ca 30 min, mens du kutter opp resten av grønnsakene
Ha oppi selleriroten og la det koke opp
Ha oppi gulroten og la det koke opp
Ha oppi poteten og kok til grønnsakene er møre
Spe på med buljongvann underveis når du tar oppi grønnsakene til du syns det er nok.
Smak til med salt og pepper

Server med flatbrød

Kos dere! 

5 kommentarer:

  1. Jaaa, lapskaus er godt !
    Takk for oppskriften.

    SvarSlett
  2. Lapskaus er jo så godt.
    Takk for oppskriften
    Den er skrevet ned og skal prøves:)

    SvarSlett
  3. Jeg lagde lapskausen, jeg, og den var god!!! Litt annerledes enn min gamle lapskausoppskrift, men denne var bedre. Rotgrønnsaker er så godt! Takk for oppskrift!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra. :) Ja, rotgrønnsaker er nydelig!! Heia høstmat. Nam nam! ;)

      Slett