Ca 600 gr okse høyrygg
Ca 700 gr (ca1 liter) gulrøtter i små biter
Ca 1,5 kg (1,6 l) poteter i små terninger
Ca 1 kg (0,7 l) sellerirot i små terninger
En diger purre
ca 1 l vann
3 grønnsakbuljong terninger
salt
pepper
Del opp kjøttet i små biter og stek det i smør
Ha kjøttet og purren i en stor kjele og ha oppi 5-6 dl vann (til det dekker kjøttet + litt til) og en grønnsaksbuljongterning
La dette putre i ca 30 min, mens du kutter opp resten av grønnsakene
Ha oppi selleriroten og la det koke opp
Ha oppi gulroten og la det koke opp
Ha oppi poteten og kok til grønnsakene er møre
Spe på med buljongvann underveis når du tar oppi grønnsakene til du syns det er nok.
Smak til med salt og pepper
Server med flatbrød
Kos dere!
Så herlig :)
SvarSlettJaaa, lapskaus er godt !
SvarSlettTakk for oppskriften.
Lapskaus er jo så godt.
SvarSlettTakk for oppskriften
Den er skrevet ned og skal prøves:)
Jeg lagde lapskausen, jeg, og den var god!!! Litt annerledes enn min gamle lapskausoppskrift, men denne var bedre. Rotgrønnsaker er så godt! Takk for oppskrift!
SvarSlettSå bra. :) Ja, rotgrønnsaker er nydelig!! Heia høstmat. Nam nam! ;)
Slett