tirsdag 24. januar 2012

Vaffellue nr 3








Da jeg så Pickles jentene på God Morgen Norge i dag kom jeg på at jeg hadde glemt å vise dere denne vaffelluen fra Pickles. Kjempe fint innslag, forresten. Les mer om det her. Heldige jentene som har denne drømme jobben! Flinke er de. Kreative og Inspirerende!

Første gang jeg laget denne luen syns jeg den
var morsom å strikke, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke syns den er såå gøy nå lenger.. Det tar litt tid når man må passe på at man strammer like mye hver gang man skal "snurre" tråden. Hvertfall når man er perfeksjonist, som meg. ;) Men den er jo så fiiin, så jeg måtte bare lage en til meg selv også, siden de andre har blitt gitt bort. Så endelig fikk jeg meg en vaffellue jeg også. :) Jeg er kjempe fornøyd, og bruker den hele tiden!

Jeg lagde den litt lenger enn oppskriften sier. Må stort sett det, for jeg har så mye hår som må få plass oppi. ;)



Oppskrift: Pickles vaffellue
Garn: Dobbel drops alpakka
Pinne: 4,5mm





tirsdag 10. januar 2012

Hundegenser til lille Tinka ❤


Bildet er tatt av Marianne Nordengen 
Tinka er hunden til lillesøsteren min, Ingvild (Ia), og lille Phaléne-mor trenger noe varmt å ha
på seg når det er kaldt ute. Små prinsesser skal ikke fryse!  På bestilling fra Ia lagde jeg denne genseren fra Drops i høst. Jeg har bare vært utrooolig treig med å blogge den. 
Både Ingvild og Tinka var veldig fornøyde og den blir brukt hver dag. Tinka trives godt med å ha på seg strikkagenser! 

Denne lille skjønnheten kom inni familien i sommer, 2,5 år gammel. Ia skjønte fort at denne lille jenta var svært trenings glad, og de begynte å trene lydighet. De meldte seg på en konkurranse ganske kjapt, og jammen vant de ikke hele skiten. 
Her trener de konkurranselydighet: 
Bildet er tatt av Marianne Nordengen
Bildet er tatt av Marianne Nordengen 
Bildet er tatt av Marianne Nordengen 

Hvis dere vil lese mer og se flere bilder av Tinka og de andre hundene i familien kan dere besøke Ias blogg



Tinka på sin faste plass i vinduskarmen. :)


Veldig grei oppskrift. Ser mange velger å kutte ut mønsteret når bena kommer og man må strikke mønster frem og tilbake istede for rundt og rundt. Jeg skjønner hvorfor de gjør det, for det er litt knotete, men jeg syns det gikk greit. Er jo ikke store genseren dette her, så det var fort gjort. Og det var jo verdt litt knot når man ser hvor fin den blir tilslutt. :)


Oppskrift: Drops hundegenser
Garn: Drops Lima
Pinne: 3mm og 3,5mm

lørdag 7. januar 2012

Frank og Gabe ッ

Gabe
Til bursdagen sin fikk søsteren min et pinnsvin, Frank, som jeg blogget om her. Så da måtte hun jo få en liten til jul også. Denne ble kalt Gabe.
Frank og Gabe

Jeg må nesten fortelle grunnen til at den store ble kalt Frank;
Min søster er ihugga teater fan, og idolet heter Frank Kjosås. Derfor heter pinnsvinet Frank.
Hun går selv på drama linja på videregående, og musikallinja på Bårdar på kveldstid. Helt siden hun var liten har drømmen vært teaterhøgskolen og jobb på Det norske Teatret. Hun jobber dag og natt for denne drømmen, og jeg beundrer hennes stå-på-vilje og målretta tankegang. Jeg er helt sikker på at om få år vil jeg se henne på en stor scene!
Favoritt stykket har lenge vært Next To Normal på Det norske Tatret. Nettopp derfor heter det minste pinnsvinet Gabe, oppkalt etter Frank Kjosås` karakter i dette stykket.
7. desember var vi å så siste forestilling av Next To Normal. Det var 3. gang jeg så dette, og Ingvilds 11. gang. 11!!! Det sier litt om hvor stor fan hun er. Hehe.. Dette er et fantastisk stykke, og det er veldig synd at dette var siste forestilling.

Tinka, hunden til søs, ville også være med på bildet.  


Oppskrift: Fiber Trends, Huggable Hedgehogs.
Ravelry oppskriften er her. Jeg kjøpte oppskriften på honsehuset.no(oversatt til norsk), men jeg klarer ikke å finne igjen oppskriften der nå. 

Jeg fulgte akkurat den samme oppskriften som på den store, men brukte Pt2 istede for Pt3 og gikk ned på pinnestørrelse, selvfølgelig.
Garn: PT2 og Funny (dobbel Nøstebarn 2-tråds merino lammeull til den heklede blomsten)
Tilbehør: dyreøyne fra Kaptein Biff, diamantknapp, vatt til å fylle med. 
Pinner: 4mm og 6mm

onsdag 4. januar 2012

Kjøkkenkluter

Kjøkkenkluter var også en liten ekstra gave til mamma til jul. Jeg har hørt så mye bra om hjemmestrikkede kjøkkenkluter, så da tenkte jeg jo at dette måtte prøves. 

Siri, med bloggen Strikk og tøys, lager så mange fine kluter. Hun har laget vanvittig mange av dem, i all verdens vakre farger! Jeg ble veldig inspirert, men fant vel ganske fort ut at dette var noe jeg ikke kom til å gjøre så mye. Kan jo ikke si at rillestrikkede firkanter er det mest givende arbeidet.. Så jeg må bare konkludere med at jeg beundrer Siris tålmodighet! Men det blir nok noen fler, for jeg må jo prøve de ut selv også, og det er en veldig fin vertinnegave. ;)




Garn: dobbel mandarin petit
Pinne: 4,5 mm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...